Eurodesk: Podjetništvo je pomembna tema za mlade

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
ponedeljek, 27. 06. 2011

Mladi Evropejci in predstavniki mladih so se 30. maja v Evropskem parlamentu sestali z Evropskimi poslanci, da bi razpravljali o tem, kako bi lahko naredili podjetništvo za realno možnost za mlade Evropejce.

Udeleženci so se strinjali, da podjetništvo mladih postaja čedalje pomembnejša tema za mlade, ki pogosto ne morejo najti varne in kakovostne zaposlitve na današnjem trgu dela. Spodbujanje podjetništva je ključna prednostna naloga strategije Evropa 2020, ki postavlja cilje za pametno, trajnostno in vključujočo rast za naslednje desetletje.

Najmlajša evropska poslanka Emilie Turunen je poudarila, da ima podjetništvo potencial zmanjšati visoko brezposelnost mladih in spodbuditi gospodarsko rast. Podjetništvo je lahko alternativna pot za mlade, da postanejo aktivni na trgu dela, zaslužijo več denarja in v celoti izkoristijo svoje potenciale ter postanejo neodvisni. Ob tej priložnosti so se sestali tudi člani organizacije Youth Employment Consortium in razpravljali o prihodnosti pripravništev in zaposlovanja mladih Evropejcev.

Več informacij:
http://www.youthforum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1...