Osebni družbeni izziv: zmanjšaj svoj vodni odtis

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
ponedeljek, 15. 10. 2012

 
 
 
 
 
Voda, ki jo porabimo v Evropi, neposredno vpliva na življenja ljudi po vsem svetu. Kako? Voda, ki se uporablja pri proizvodnji za nas samoumevnih izdelkov, pogosto izvira iz držav in regij, ki se soočajo s pomanjkanjem vode. Zato moramo biti bolje seznanjeni s tem, od kod izvira naša voda, da jo bomo lahko uporabljali bolj učinkovito.
 

Kaj je vodni odtis?


Kakšni so ljudje, ki so z nami?

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
sobota, 2. 06. 2012

Dizajnerji so kreativni ljudje, z mnogimi idejami. Potrebujejo svoj mir, navdih in veliko svobode, da svoje ideje izrazijo.

Idejne vodje so ljudje s številnimi mislimi, ki ves čas iščejo nove možnosti, povezave in izzive. Razširjajo, ožajo, procesirajo. Njihova ideja ni nikoli čisto zares zaključene.

Programerji so najbolj potrpežljiva bitja na svetu. Čakajo vsebino, sprogramirajo in implementirajo. Simple as that.

Si predstavljate zmedo in kreativni pok, ki se dogaja na našem vikendu?

 

 


Kamp 2012: delamo, delamo, delamo

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
sobota, 2. 06. 2012

48 ur je zelo malo. Sploh, če v tem času želiš uskladiti programerje, dizajnerje in inovatorje, da pridejo do skupnega cilja. Cilje smo si postavili visoko in po 24 urah raziskovanja, usklajevanja in risanja skic, smo se končno vrgli v delo. Zadnjih 24 ur smo čisto v akciji. Jutri, v nedeljo, ob 15.30 sledi predstavitev treh prototipov spletnih strani z družbeno noto, ki bodo spremenile svet. Vsaj v enem delu. :)

Jutri bodo tako na vpogled dostopne spletne strani baza socialnih iger, portal za izopsojo športne opreme in virtualna pomoč mamicam.


Inkubator opremljen!

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
četrtek, 24. 11. 2011

Z velikim veseljem smo včeraj odprili vrata na novo opremljenega inkubatorja socialnega podjetništva.
 
Re-use oprema in stil je delo socialnega podjetja Centra ponovne uporabe (CPU) iz Rogaške Slatine (projekt MDDSZ izpred let). Ravno danes so končali dela in nad rezultatom smo navdušeni. Uspelo jim je urediti kreativen in domačen prostor, ki ponuja ogromno možnosti. Zasluga gre predvsem dizajnerki Ani Hribar (in celotnemu kreativnemu timu) in izvedbeni ekipi CPUja.


Imamo ga: svoj prostor pod soncem :)

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
petek, 19. 08. 2011

Tako. Pa je uspelo. 
Vložen trud se je izplačal in prostor smo našli v neposredni bližini Društva mladinski ceh. Blizu centra Ljubljane pa vseeno zelo zelo dostopno. Parkirna mesta, LPP. Fantastično. 
Sedaj se lotevamo prenove, opreme.
 
V naslednjem tednu bo izšel tudi natečaj za izvirne ideje v opremi in dekoraciji prostora.  Urejena infrastruktura in številne male ideje, ki komaj čakajo na uresničitev! :)  


Naš prostor pod soncem

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
torek, 2. 08. 2011

 

Ste se že kdaj znašli v situaciji, da kljub temu, da ste imeli denar za neko stvar, tega niste mogli dobiti?

Sama sem letos v tej situaciji kar dvojno. Moja prva zaposlitev mi je prinela nekaj finančne samostojnosti, vendar mi  je odnesla kar nekaj »svobode študentskih dopustov in potepanj«, tako da poletje preživljam predvsem delovno.


Eurodesk: Podjetništvo je pomembna tema za mlade

Slika za %user

Tadeja Mesojedec
ponedeljek, 27. 06. 2011

Mladi Evropejci in predstavniki mladih so se 30. maja v Evropskem parlamentu sestali z Evropskimi poslanci, da bi razpravljali o tem, kako bi lahko naredili podjetništvo za realno možnost za mlade Evropejce.

Udeleženci so se strinjali, da podjetništvo mladih postaja čedalje pomembnejša tema za mlade, ki pogosto ne morejo najti varne in kakovostne zaposlitve na današnjem trgu dela. Spodbujanje podjetništva je ključna prednostna naloga strategije Evropa 2020, ki postavlja cilje za pametno, trajnostno in vključujočo rast za naslednje desetletje.