Sladkor v krvi je dobro da preverjamo sami pri sebi

Zelo pomembno je, da si kar se le da pogosto merimo sladkor v krvi. Je zelo pomemben podatek, saj lahko na podlagi tega tudi vemo, če nam je kdaj slabo ali kaj podobnega, če je to razlog ali ne. Sladko v krvi lahko merimo tudi sami doma, ali pa nam ga preverjajo na pregledu pri zdravniku. Sami doma je dobro, da si merimo sladkor zjutraj, ko še nismo jedli ničesar, nekateri pa to počnejo večkrat na dan še posebej če imajo s tem probleme. Tako lahko preverijo koliko sladkorja imajo in kaj lahko takrat pojejo in česa ne smejo.

Nekatere nosečnice se soočajo s tem problemom in si morajo meriti sladkor v krvi dvakrat, trikrat na dan vsak dan, 9 mesecev. To je lahko za njih zelo naporno, saj morajo paziti kaj jejo in pijejo vsak obrok posebej. To je lahko zelo stresno, ampak če dobro pomislimo, obstajajo ljudje, ki morajo to početi prav vsak dan, celo svoje življenje. Nekateri imajo s sladkorjem v krvi res hude težave in morajo temeljito spremeniti svoj način življenja. Morajo se veliko gibati in pa seveda imajo strogo dieto, ki se jo morajo držati. To je lahko tudi pozitivna stvar seveda, saj jih spodbuja k zdravemu načinu življenja.

Hitro lahko sami opazimo, če imamo preveliko količino sladkorja v krvi. To lahko opazimo ko: imamo zamegljen vid, težave s koncentracijo, suha usta, konstantna žeja, vedno smo lačni, rane celijo zelo počasi, suha koža, srbeča koža, maščoba na trebuhu in podobno. Vse to so lahko znaki za sladkor v krvi in to seveda lahko probamo rešiti tudi sami s boljšo prehrano in pa z kakšnimi kapsulami ali kaj podobnega. lahko se seveda posvetujemo tudi z zdravnikom in upoštevamo njegove nasvete. Sladkor v krvi je dobro da si pogosto merimo, saj nikoli ne vemo kdaj ga je lahko preveč in kdaj premalo.

Sladkor v krvi je dobro da preverjamo sami pri sebi