Uporabljam kompresijske nogavice pri svojem delu

Uporabljam kompresijske nogavice pri svojem delu

Moje delo zahteva stoječ položaj. Delam namreč na polnilni liniji za mineralno vodo. Po nekaj letnem delu sem dobila krčne žile. Priporočali so mi kompresijske nogavice, ki bodo ublažile bolečine. Ko sem kupila kompresijske nogavice sem bila veliko bolj zadovoljna in spočita. Moje noge so me veliko manj bolele. Zopet sem lahko popoldan začela hoditi na sprehode s svojo prijateljico.

Pogrešala sem naravo in sprehode po gozdu. Predvsem sem imela rada hojo po hribih. Zaradi oteklih nog nisem mogla več hoditi oziroma sem hodila zelo počasi. Po enem tednu, ko sem redno nosila kompresijske nogavice, so se bolečine zmanjšale. Tudi krčne žile so počasi popuščale. Zelo sem bila vesela, da sem ponovno šla v hribe. Mislim, da je od zadnjega pohoda minilo najmanj pol leta. Nisem vedela, da kompresijske nogavice toliko pomagajo pri oteklih in bolečih nogah. Če bi vedela to že prej, bi jih že zdavnaj kupila. Res je, da se moraš na začetku malo navadit na občutek tesnosti. Kmalu pa se čisto navadiš in sploh ne čutiš, da jih imaš oblečene. Na trgu so kompresijske nogavice različnih barv, zato si jih lahko prilagajaš tudi svojemu stilu oblačenja. Ne velja več to, da so samo v bež barvi.

Sedaj lažje opravimo svoje delo, ki poteka za tekočim trakom. To pomeni, da najprej štiri ure stojim skoraj na istem mestu. Potem imam pol ure malico, ko komaj čakam, da se malo usedem. In potem sledi še tri ure stoječega dela. Nekatere moje sodelavke niso zmogle več in so zamenjale poklic. Po 50 letu se stoječe delo zelo pozna. Noge postanejo utrujene. Lahko ti sicer nekaj časa kompresijske nogavice pomagajo, vendar je kljub temu težko opravljati stoječe delo po osem ur na dan. Če bi se dalo, bi seveda prešli na sedeče delo ob tekočem traku, vendar nam polnilna linija to ne dovoljuje. Zato si pomagamo, kakor si pač lahko v takšnem poklicu.