Tudi dateljni so lahko zdravilni

Pred davnimi leti je v manjšem skritem naselju prebivala Rosana, ki je že leta vedela, da imajo dateljni tudi zdravilno moč. Prisegala je tudi na razna zelišča, saj so bila tudi izjemno znana po tem, da ozdravijo marsikatero bolezen.

Ko je v tem naselju mladi fant Vid hudo zbolel, sta njegova zaskrbljena starša poiskala pomoč pri Rosi v upanju, da bo njena modrost njunemu sinu vrnila zdravje.

Tudi dateljni so lahko zdravilni

Na posvetu je Rosana pozorno poslušala njihove pomisleke. Nato je povedala nekaj je zgodb, o starodavni modrosti, ki so se prenašale skozi generacije in so govorile o izjemnih zdravilnih lastnostih, ki jih imajo dateljni in lahko ozdravijo marsikakšno bolezen. Rosa je verjela, da lahko določena kombinacija z zelišči povrne Vidu zdravje in s tem prepričanjem se je odpravila izdelati zdravilo.

Ko je Rosana nabrala izbor svežih sestavin in zelišč, je bil čas, da se zdravilo pripravi. Med delom je pojasnila namen vsakega zelišča ter kako bodo dateljni s tem dobili dodatno moč pri zdravljenju. Počasi in skrbno je nastajal dišeč in zdravilen napitek za Vida. Ko je bilo zdravilo končano, sta Vidova starša prejela navodila, kako se mora zdravilo uporabljati.

Od tistega dneva je Vid vsak dan dobil majhne požirke zdravilnega napitka. Ko so dnevi minevali, se je Vidovo zdravje res izboljševalo. Bleda polt je dobila rožnat odtenek in njegova energija se je počasi povrnila. 

Med procesom zdravljenja sta bila starša iz dneva v dan bolj pomirjena. Od dneva, ko je bil Vid popolnoma ozdravljen, je zdravilna moč, ki jo imajo dateljni v vasi postala cenjena tradicija.

Modrost, ki jo je imela Rosana, se je še naprej prenašala skozi generacije, kar je zagotovilo, da sta znanje in spoštovanje narave ostala živa.

Ko je Vid odrasel, je tako kakor Rosana postal zdravilec in še naprej širil zdravilno moč, ki jo imajo dateljni in ostali naravni pridelki, kot so zelišča in podobno.