Na naši strehi je bilo potrebno menjati prav vsak strešnik

Na naši strehi je bilo potrebno menjati prav vsak strešnik

Po dolgem času, smo se doma morali lotiti prenovo naše strehe. Ker smo imeli že zelo dolgo opečno strešno kritino, se je ta že nekoliko obrabila, ter tudi sam okvir pod kritino, se je nekoliko poškodoval, ter bi lahko to vodilo do večjih težav. Zato pa smo se morali lotiti dela, tako, da smo najprej s strehe vzeli vsak posamezni strešnik, saj smo jo rabili povsem odkriti, da smo prišli do ogrodja.

Nato pa je sledila prenova, o kateri smo govorili. Ogrodje strehe je bilo potrebno skoraj da v celoti prenoviti, tako da smo razmišljali, ali bi se bolj splačalo narediti novo. Ker pa je to ogromno dela, smo se odločili zgolj obnoviti staro. Tedaj pa so na vrsto prišli strešniki. Ker pa so bili stari strešniki že kar v slabem stanju, smo se odločili, da bomo raje kupili nove, saj nismo želeli tvegati.

Zato pa je bilo potrebno poiskati strešnik, oziroma tip strešnika, ki je popolnoma enak našim starim strešnikom. To pa zato, ker smo imeli ogrodje že narejeno, tako da bi ga morali v primeru, da se nov strešnik ne bi ujemal s starim, malo preurediti. Imeli pa smo kar veliko srečo, glede na to, da s bili prejšnji strešniki že zelo stari, da smo našli ravno takšne, ter sedaj nimamo več skrbi, da se posamezni strešnik ne bi prilegal na hišo, oziroma streho.

Tako pa nas je čakalo le še delo. Ker pa smo to že kar nekajkrat počeli, nam to ni predstavljalo nekega problema. Strešnike polagati je dokaj enostavno delo, saj se mora vsak strešnik zgolj položiti na ogrodje. Pomembno pa je zgolj to, da začnemo čisto spodaj, ter jih polagamo vodoravno. Vsak strešnik pa mora deloma prekrivati sosednjega, saj bomo tako preprečili, da bi voda uhajala skozi kakšen rob strešnika. Prav tako pa mora tudi vsaka naslednja vrsta strešnikov prekrivati spodnjo, zaradi istega razloga.