Socialna omrežja danes uporabljamo že skoraj vsi

Danes ima že praktično vsak, svoj telefon, ki pa ga uporablja na dnevni ravni, za razna opravila ali pa za krajšanje časa. No tako pa tudi skoraj vsi, ki imajo telefone, koristijo tudi socialna omrežja, saj so ta danes postala zelo priljubljena med mnogo ljudmi. 

No tako pa so socialna omrežja prinesla tudi mnoge prednosti za koristnike tega. Glavna pa je ta, da nam omogočajo zelo hitro socializacijo. To pa pomeni, da je s socialnimi omrežji zelo hitro mogoče ustvariti nove družbene stike, saj lahko zelo hitro najdemo različne ljudi. Tako pa je tudi zelo dobro to, da ko koga spoznamo, ter se družimo, vendar nam ni uspelo, da si izmenjamo podatke, ga lahko zelo hitro najdemo na družabnih omrežjih preko njihovega imena in priimka. 

Socialna omrežja danes uporabljamo že skoraj vsi

Prav tako pa nam družabna omrežja tudi omogočajo, da lahko sledimo raznim ljudem, ki nas zanimajo, ali pa raznim stranem, kot so na primer kakšne športne strani, ali pa novice, ter smo tako hitro informirani o raznih dogodkih in podobno. Tukaj pa lahko sledimo tudi posameznim športnim klubom, če nas zanimajo kakšni specifični športi in specifični klubi, tako da zvemo vse novice ki nas zanimajo, kar so lahko kakšne tekme, novi igralci in podobno, takoj. 

Zaradi vseh teh razlogov pa so danes socialna omrežja postala zelo priljubljena, ter jih koristijo skoraj da vsi ljudje. Na teh pa je tudi mogoče deliti kakšne svoje misli, ali pa se vključiti v kakšne debate okoli tem, ki zanimajo neko množico ljudi. Nato pa so tukaj tudi mnoge prednosti o informiranju in začenjanju pogovorov. Tako pa si na socialnih omrežjih lahko tudi ustvarimo kakšne skupine s prijatelji, kjer pa se lahko nato dogovorimo za razne stvari. To pa so lahko kakšna druženja in podobno, tako da se je mogoče preko teh skupin, na hitro nekaj zmeniti z večjo skupino ljudi.